Jak nastavit okraje v MS Wordu?

                    

Nastavení okrajů v MS Wordu není nic složitého. Pokud i přesto si nejste jisti, kde a jak je nastavit, tak k tomu Vám může nápomoci náš návod, jak nastavit okraje v MS Word.

U většiny závěrečných prací se musí nastavit odpovídající okraje, dle požadavků školy, které jsou uvedeny v metodice dané školy. Nastavují se zejména z toho důvodu, aby se závěrečná práce dala vytisknout a dobře svázat do pevných desek.

MS Word mívá standardně přednastavený okraje stránky o velikosti 2,5 cm. Každá škola má však jiné požadavky pro nastavené okrajů v dokumentu.

Níže je uveden jednoduchý postup, jak si tyto okraje stránek nastavit v celém dokumentu.

 

Postup při nastavení okrajů:

1) KONTROLA A ZOBRAZENÍ OKRAJŮ: Otevřeš si dokument, kde potřebuješ nastavit okraje. Ten mívá většinou standardně přednastaveny okraje o velikosti 2,5 cm ze všech čtyřech stran. Toto nastavení můžeš kontrolovat, když si klikne na: MS Word ® Rozložení ® Okraje, viz obr níže:

KONTROLA A ZOBRAZENÍ OKRAJŮ

 

Nebo také můžeš zkontrolovat: MS Word ® Rozložení ® Vzhled stránky ® a rozbalí se dialogové okno Vzhled stránky, viz obr. níže:

 

KONTROLA A ZOBRAZENÍ OKRAJŮ

 

 

 

 

 2) NASTAVENÍ OKRAJŮ: Po kontrole okrajů si nyní můžeš nastavit okraje, které potřebujete. Zjistíte si jaké okraje potřebuješ dle metodiky školy a proveďte nastavení. Standardně bývají okraje u závěrečných prací následující:

-  Nahoře: 2,5 cm,

-  Dole: 2,5 cm,

-  Vlevo: 3,5 cm,

-  Vpravo: 2,5 cm,

-  U hřbetu: 0 cm.

 

Nastavení provedete následovně: MS Word ® Rozložení ® Vzhled stránky ® a rozbalí se dialogové okno Vzhled stránky, kde si nastavíš požadované rozměry ® OK, viz obr. níže:

NASTAVENÍ OKRAJŮ

 

Poté už jen zkontrolujte, zdali po uložení nových okrajů došlo k jejích nastavení, což je již viditelné i na pravítku v dokumentu, viz obr. níže:

 

NASTAVENÍ OKRAJŮ

 

Náš tip: Jestli se Vám uvedený postup zdá moc složitý, tak využijte našich služeb a objednej si formátování své práce a ušetří Vám to čas i energii. 

Odkaz na objednávkový formulář: https://www.odborne-prace.cz/node/add/objednavka

 

Krásný den.

Tým webu PROSTUDENT

https://www.odborne-prace.cz/

info@pro-student.cz

 

 

Kategorie: 
© 2016 PROSTUDENT NET s.r.o., VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA ADRESA: RYBNÁ 716/24, 110 00, PRAHA 1, IČ: 04960068, ODDÍL C, VLOŽKA 256303, MĚSTSKÝ SOUD V PRAZE